gunsu at gcpatchwork com - Platin sokak 2/2, 06500 Ankara/Turkey - Tel +903124411981

Beyaz Gece- White Night

Yıl 1997 yazı.Kırkyama sanatını keşfetmeye çabaladığım yıllar.
Bir gayret ailenin tüm becerikli Çerkez hanımlarının anılarını aynı beyaz zeminde buluşturmak istedim.Annemin gelinliğinin duvak tülünden anneannemin jüpon danteline kadar,elimde o güne kadar toplanmış tüm beyaz malzemeler bir araya geldi.
Ve “Beyaz Gece”nin ilk yelek parçasını oluşturdu.

Çılgın tekniği ilk uygulayışımdı.Bütün bir zemine çalışmak korkuttu beni .Kendi içinde küçük kalplere yaptım ilk çalışmaları. Böylece bu hanımların hepsine duyduğum sevgi de bir şekilde sembolize edilmiş olacaktı.O heyecanla kocaman bir patronu kalıp yapmıştım da teyzem nakışı süslemesi bitmiş yeleği provada bedenime uydurmak için epey bir bölümünü üzüle üzüle kesip atmak zorunda kalmıştı.

Sırayla ipek bürümcük elbisesi ,ardından büyük oğlum Cemre’ye hamile iken giydiğim pantalonun paçalarına eklediğim çılgın teknikle yaptığım bantlar onu “ Beyaz Gece”nin bir parçası haline getirdiler.Bantın üstünde yer alan pul işlemeleri, annem benim ilkokuldaki folklör gösterim için hazırlamıştı. Kullandığımda henüz sekiz yaşındaydım.

Üstüne verev asılan uzun saplı çantası ve elbisenin bürümcük kumaşından ayağıma özel yaptırılan ayakkabısı ile kostüm tamamlandı ve “Beyaz Gece “ sergilenmeye hazır hale geldi.

Giysinin hayli parlak bir kariyeri oldu 🙂

Yaklaşık bir yıl süren hazırlık aşamasından sonra ilkkez görücüye

1998 yılında Avusturya-Innsburg’da,Uluslar arası Patchwork Derneğinin( 6.Expo) Moda Şovunda çıktı.

1999 yılı nisan ayında Amerika’da Amerikan Patchwork Derneğinin Moda Şovunda yeralmaya hak kazandı.

1999 yılı eylül ayında Amerika-Pensilvanya’da Milford Derneğinin Moda Şovunda birincilik ödülü aldı.

2000 yılında Kültür Bakanlığı sponsorluğunda hazırladığımız “Örtülerle Barış” uluslar arası sergi ve Moda Şovunda final altı kostüm olarak yer aldı.

Yurtiçinde yardım kuruluşları yararına yaptığımız defilelerin final giysisi oldu.
GC Patchwork Studyonun Ankara ve bazı şehirlerinde yaptığı grup sergilerinde yer aldı.
Çeşitli kanallarda canlı yayınlarda defilelere çıktı.

Enaz dikmesi kadar defilelerde sunmasından da büyük keyif aldığım “Beyaz Gece “ giysimi Çanakkale Kent Konseyi tarafından açılacak Türkiye’nin ilk kırkyama müzesine bağışlamış olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum.