gunsu at gcpatchwork com - Platin sokak 2/2, 06500 Ankara/Turkey - Tel +903124411981

Lösev Ödülü

28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Lösev Kent çok şık bir kokteyl,seremoni ve konser ile açıldı.Dünyada bir eşi daha olmayan bu muazzam eser Türk halkının tek tek koyduğu tuğlalarla,tamamı bağışlarla oluştu. Lösev Vakfı Başkanı Pediatrik Hematolog-Onkolog Sayın Dr. Üstün Ezer hocamızın ve Lösev’in büyük azmi ile bir yandan bu dev eser yaratıldı,bir yandan da bürokratik engellerle mücadele edildi.

O gece 57 yıllık hayatımın en büyük onurunu yaşadım.Açılış töreninde takdim edilen ” Üstün İnsan Ödülleri “ diğer beş ödül sahibi gibi bende de mahcubiyet duygusu yarattı.Bu dev eser karşısında bizim iyiniyetli çabalarımız olsa olsa çölde bir kum tanesi idi.

Bu yaşıma kadar uluslararası yarışmalarda sayısız ödül kazanmıştım ve ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil etmiş olmanın onurunu yaşamıştım.Ancak bu ödül benim torunlarıma bırakacağım en değerli mirasım olarak hepsinden çok daha farklı duygular yaşattı.

Emekli olduğumda kendimi hangi konuya adayacağımı şimdi gayet iyi biliyorum.Aktif çalıştığım bu dönemde Lösev’in en eski gönüllülerinden birisi olarak elimden gelenin en iyisini yapmayı sürdüreceğimi de biliyorum.Bana layık görülen bu ödülün manevi sorumluluğunu ömrüm oldukça taşıyacağıma söz veriyor hasta çocuklara şifalar,annelerine dayanma gücü ve sabırlar diliyorum.