gunsu at gcpatchwork com - Platin sokak 2/2, 06500 Ankara/Turkey - Tel +903124411981

Ugurlu Yama Islerimiz Avusturya’da

27 May 1998, Hürriyet

Filiz ÖZMEN / ANKARA

Bu yıl 27 Mayıs-2 Haziran arasında Avusturya’da gerçekleştirilecek “6. Quilt Expo” festivaline ülkemizi temsilen Gunsu Gungor (Günsu Güngör)’ün öncülüğünde bir ekip katılıyor. Avusturya’da sergilenecek parça, yama işi geleneğinin Doğu kültüründen geldiğini belirtilerek bizde de uğur sayıldığı söyleniyor.

Patch-work, Türkçesiyle yama işi, bir başka adıyla parça işi… Yoktan var etmenin sanatı olan bu uğraşta, Türk kadınları, çalışmalarıyla önce Houston’un, ardından da Avusturya’nın kapılarını açmayı başardılar.

Yamalarıyla, parçaları birbirine ekleyen bir grup becerikli kadın, birbirinden güzel, Türk bezemeleri ile süslü, özgün eserlerini “6. Quilt Expo Festivali”ne katılmak için önce Amerika’ya gönderdiler. Ardından yapılan ön elemede beş parça bu festivalde sergilenmeye değer bulundu. 27 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Avusturya’da gerçekleştirilecek festival için de bugün yola çıkıyorlar.

Bu başarının ardında Gunsu Gungor (Günsu Güngör) ve ekip arkadaşları Suzan Aytekin, Şengül Binici, Tülin Alacaatlı, Canan Yalçın, Serpil Hacıömeroğlu, Semiha Elifer ve Müveyla Dilek var.

Festivale, bu yıl da Gunsu Gungor (Günsu Güngör)’ün öncülüğünde bu işi öğrenen ve eserleri sergilenmeye değer bulunan Türk hanımları katılıyor. Avusturya’da gerçekleştirilecek organizasyon için Türk ekibi tüm olanaklarını da seferber etmiş durumda…

Gunsu Gungor (Günsu Güngör), “Biz bu festivale eserlerimiz beğenilmeseydi de gözlemci olarak katılmayı düşünüyorduk. Çünkü yaptığımız işte neredeyiz, üstünlüğümüz, eksikliğimiz neler bunları saptamak, gelişmeleri görmek istiyorduk. Bu nedenle arkadaşlarla hiç bilmediğimiz bir serüvene gider gibiyiz. Türk lokumu, nazar boncukları aldık. Tek tip giyeceğimiz, önünde Türkiye haritasına oturtulmuş, Türk bayrağı içinde Atatürk resmiyle bir t-shirt yaptırdık. İngilizce bir broşür bastırdık. Bütün eserlerimizin öykülerini İngilizce hazırladık. Bu festival bizim ufkumuzu da genişletecek” diyor.